Načítání příspěvků...

Vietnamská hovězí polévka – Phở bò

Hovězí ocas a kosti nakrájíme na cca 5 cm dlouhé části a maso necháme v celku. Vše vložíme do osolené vody a necháme ho v ní 1 - 2 hodiny. Tak maso očistíme, a zároveň díky t...

Grilovaný karamelizovaný bůček – bún chả

Maso nakrájíme na cca 5 cm tenké plátky. Do misky dáme nakrájené maso, sůl, pepř, nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, třtinový cukr, rybí omáčku, nước hàng a k...

Vietnamský špíz – Thịt xiên nướng

Vepřové maso umyjeme Vepřové maso krájíme na tenké plátky a dáme do velké misky. Česnek, cibule, zázvor a citrónovou trávu očistíme, pak je rozsekáme. Teď začne mari...

Orestované krevety – Tôm rang

Tom rang - orestované krevety
Krevety omyjeme a poté trochu osolíme, necháme odležet na cca 10 min. Mezitím očistíme cibule, jarní cibulky a česnek. Potom je nakrájíme nadrobno. Do horké pánve s ole...

Jak uvařit rýži

jak uvarit jasmínovou rýži
Varianta s rýžovarem Odsypeme množství rýže, které se do rýžovaru pohodlně vejde. Rýži opláchneme – jelikož ji zpracovávali v továrně, mohou se v ní objevit nečistoty. ...

Smažené závitky – Nem rán

Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min. Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky. Až jsou ingredience ve vodě m...

Žebírka na sladkokyselo – Sườn xào chua ngọt

Mícháme ocet, cukr, rybí omáčku, vlažnou vodu, nakrájený česnek, chili papričku a pepř dohromady. Tak nám vznikne směs podobná zálivce "Nước chấm". Žebírka můžeme získat z...

Vietnamská kapří polévka – Bún Cá

Napřed si připravíme rybí vývar z hlavy ryby. Nechte na mírném ohni vařit klidně 2-4 hodiny. Poté přecedíme a máme základ rybího vývaru. Kapří maso nakrájíte na 5 mm tenké...