Načítání příspěvků...

Syčící placka – Bánh xèo

Bánh xeo
Smícháme rýžovou mouku, vodu, kokosové mléko, 1/2 kávové lžičky soli, pivo, 2 lžíce oleje, kurkumovou mouku a jarní cibulku dohromady. Necháme směs 30 minut odležet. Me...

Smažené taštičky plněné masem – Bánh gối

Banh goi - polštářové koláčky
Těsto lehce připravíme tak, že smícháme mouku s vodou. Vodu přidáváme pomalu, výsledné těsto dobře propracujeme. Po zpracování necháme těsto odležet 20 minut. Jidášovo u...

Karbanátky v listu divokého betele – Chả lá lốt

Vepřové maso osolíme, opepříme, přidáme rybí omáčku, na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek. "Ošklivé" listy divokého betelu umyjeme, nakrájíme na drobno a přidá...

Vietnamský salát – Nộm su hào

vietnamsky salat
Oloupeme česnek a rozmačkáme do malé misky, kam pak nalijeme ocet a necháme odležet. Kedlubny a mrkve oloupeme a pak nastrouháme. Následně osolíme a pořádně promačkáme. Zb...

Kuřecí polévka – Bún Thang

bun thang
Uděláme si čistý kuřecí vývar z kosti a přidáme do hrnce kuřecí maso. Houby Shitake a sušené krevety namočíme do vlažné vody na cca 20 min. Mezitím si připravíme nudle ...

Salát s hovězím masem – Bún Bò Nam Bộ

Bun bo nam bo
Maso z hovězí kýty doporučuji k tomuto pokrmu nejvíce. Maso nakrájíme na tenké plátky a ochutíme solí, rybí omáčkou, zázvorem. Kdo chce, může tam přidat i paličku citronové t...

Nesmažené závitky – Nem cuốn

Napřed si uvaříme nudle bún. Po uvaření necháme odkapat a odstát. V průběhu, kdy se nám odkapávají nudle si připravíme zbylé ingredience. Nalijeme vodu do hrnce, osolíme a...