Varianta s rýžovarem
Odsypeme množství rýže, které se do rýžovaru
pohodlně vejde.
Rýži opláchneme – jelikož ji zpracovávali v továrně, mohou se v ní objevit nečistoty.
...
Přečtěte si více Označen jako:Recepty
Vietnamská pizza – Bánh tráng nướng
Zatím žádné hodnocení 1 ks rýžového papíru1 ks vejce1 ks párek1/2 ks citrónové trávy1 lžíce kukuřice1/2 ks jarní cibulky1/3 ks červené cibule1 lžička sušené krevetkysušené hovězí maso (nepovinné)1 lžička krevetové pasty nebo rajčatové omáčkymajonéza dle libostichilli omáčka dle libostiolej
Fialová cibule a jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno.
Restujeme cibuli s krevetami na pánvi s olejem dozlatova, pak to dáme bokem do misky.
Párky nakrájíme a suš...
Přečtěte si více Sladkokyselá zálivka – Nước chấm
Zatím žádné hodnocení 1.5 panáka cukru1 panáka rybí omáčky0.5 panáka jablečného octu4 - 9 panáků vodychilli paprička dle libosti2 stroužky česneku
Česnek nasekáme a chilli papričku nakrájíme.
Veškeré připravené ingredience smícháme dohromady a je to!
Doporučuje se podávat teplé.
Zálivka chutná lépe, když nechát...
Přečtěte si více Smažené závitky – Nem rán
Zatím žádné hodnocení 500 g mletého vepřového masa8 ks jidášovo ucho10 ks houby shitakeFazolové/skleněné nudle dle libosti3 ks vajec2 ks cibule2 ks mrkve1.5 lžíce rybí omáčkymin. 500 ml vodyrýžový papír na smaženíšpetka solipepřolej
Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min.
Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky.
Až jsou ingredience ve vodě m...
Přečtěte si více Vietnamský karamelizovaný bůček – Thịt kho tàu
Zatím žádné hodnocení 500 g vepřového bůčku4 ks vajec60 g cukru30 ml rybí omáčky200 ml vody1 ks jarní cibulkypepř
Uvaříme vajíčka natvrdo.
Mezitím nakrájíme bůček na kostičky, cca 5 cm. Pak je trošku opepříme a osolíme, necháme to odležet zhruba 15 min.
Připravíme teď hrnec a...
Přečtěte si více Žebírka na sladkokyselo – Sườn xào chua ngọt
Zatím žádné hodnocení 500 g vepřových žebírek3 lžíce cukru2 lžíce rybí omáčky1 lžíce jablečného octu4 lžíce vlažné vody4 stroužky česnekuchilli paprička dle libostipepř1 ks jarní cibulkyolej
Mícháme ocet, cukr, rybí omáčku, vlažnou vodu, nakrájený česnek, chili papričku a pepř dohromady. Tak nám vznikne směs podobná zálivce "Nước chấm".
Žebírka můžeme získat z...
Přečtěte si více Vietnamská kapří polévka – Bún Cá
Zatím žádné hodnocení 1 kapří hlava600 g kapřích plátků1 balení bún1/2 svazku haluchy jávské (rau cần)2 ks rajčat1 ks jarní cibulky1 malý svazek koprů1/3 ks ananasu (nepovinné)3 ks garcinie kambodžská (tai chua) - je k dispozici v asijské potraviněkaramelizovaná cibulkakurkuma mletárybí omáčkatrochu ledového salátukoriandr dle libostiperila křovitá (tía tô) dle libostišpetka soliklasnatka brvitá (kinh dới) dle libosti
Napřed si připravíme rybí vývar z hlavy ryby. Nechte na mírném ohni vařit klidně 2-4 hodiny. Poté přecedíme a máme základ rybího vývaru.
Kapří maso nakrájíte na 5 mm tenké...
Přečtěte si více Syčící placka – Bánh xèo
Zatím žádné hodnocení 200 g rýžové mouky250 ml vody50 ml kokosového mléka100 ml piva (nepovinné)1/2 lžičky kurkumy mleté2 ks jarní cibulky1/2 ks cibule200 g krevet200 g hovězího masa200 g mungo kličekrybí omáčkakoriandr dle libostišpetka solipepřklasnatka brvitá (kinh dới)
Smícháme rýžovou mouku, vodu, kokosové mléko, 1/2 kávové lžičky soli, pivo, 2 lžíce oleje, kurkumovou mouku a jarní cibulku dohromady.
Necháme směs 30 minut odležet.
Me...
Přečtěte si více Smažené taštičky plněné masem – Bánh gối
Zatím žádné hodnocení 300 g vepřového mletého masa30 g houby shitake30 g jidášovo ucho1 ks cibule1 ks mrkve1 ks kedlubny80 fazolové/skleněné nudle400 g polohrubé mouky150 ml vody2 stroužky česnekurybí omáčkašpetka solipepřchilli dle libostipár listů ledového salátu
Těsto lehce připravíme tak, že smícháme mouku s vodou. Vodu přidáváme pomalu, výsledné těsto dobře propracujeme. Po zpracování necháme těsto odležet 20 minut.
Jidášovo u...
Přečtěte si více Karbanátky v listu divokého betele – Chả lá lốt
Zatím žádné hodnocení 250 g vepřového masa25 listů betelového listu (lá lốt)1 ks cibule1 stroužek česneku1/2 lžíce rybí omáčkyšpetka solipepřolej
Vepřové maso osolíme, opepříme, přidáme rybí omáčku, na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek.
"Ošklivé" listy divokého betelu umyjeme, nakrájíme na drobno a přidá...
Přečtěte si více - ← Předchozí
- 1
- 2
- 3
- Další →