Načítání příspěvků...

Jak uvařit rýži

jak uvarit jasmínovou rýži
Varianta s rýžovarem Odsypeme množství rýže, které se do rýžovaru pohodlně vejde. Rýži opláchneme – jelikož ji zpracovávali v továrně, mohou se v ní objevit nečistoty. ...

Vietnamská pizza – Bánh tráng nướng

Fialová cibule a jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno. Restujeme cibuli s krevetami na pánvi s olejem dozlatova, pak to dáme bokem do misky. Párky nakrájíme a suš...

Sladkokyselá zálivka – Nước chấm

Česnek nasekáme a chilli papričku nakrájíme. Veškeré připravené ingredience smícháme dohromady a je to! Doporučuje se podávat teplé. Zálivka chutná lépe, když nechát...

Smažené závitky – Nem rán

Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min. Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky. Až jsou ingredience ve vodě m...

Žebírka na sladkokyselo – Sườn xào chua ngọt

Mícháme ocet, cukr, rybí omáčku, vlažnou vodu, nakrájený česnek, chili papričku a pepř dohromady. Tak nám vznikne směs podobná zálivce "Nước chấm". Žebírka můžeme získat z...

Vietnamská kapří polévka – Bún Cá

Napřed si připravíme rybí vývar z hlavy ryby. Nechte na mírném ohni vařit klidně 2-4 hodiny. Poté přecedíme a máme základ rybího vývaru. Kapří maso nakrájíte na 5 mm tenké...

Syčící placka – Bánh xèo

Bánh xeo
Smícháme rýžovou mouku, vodu, kokosové mléko, 1/2 kávové lžičky soli, pivo, 2 lžíce oleje, kurkumovou mouku a jarní cibulku dohromady. Necháme směs 30 minut odležet. Me...

Smažené taštičky plněné masem – Bánh gối

Banh goi - polštářové koláčky
Těsto lehce připravíme tak, že smícháme mouku s vodou. Vodu přidáváme pomalu, výsledné těsto dobře propracujeme. Po zpracování necháme těsto odležet 20 minut. Jidášovo u...

Karbanátky v listu divokého betele – Chả lá lốt

Vepřové maso osolíme, opepříme, přidáme rybí omáčku, na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek. "Ošklivé" listy divokého betelu umyjeme, nakrájíme na drobno a přidá...