Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Jak na to: Vietnamská překapávaná káva (Cà phê phin)

Kdo byl ve Vietnamu, tak ji neodolal. Je silná, voní báječně, chutná božsky. Určitě překapávanou kávu doporučujeme při nakopnutí do nového dne. Po překapání máme skvělou kávu, která se může pít samostatně nebo s kondenzovaným mlékem. V horkých dnech můžeme přidat led.
Servings 1 hrnek
Prep Time 10 minut

Instructions

  • Do Phin filtru dáme 20 g kávy a lehce protřepeme, aby se káva srovnala ve filtru.
  • Lehce stlačíme kávu dírkovanou mřížkou. Když stačíme moc silně, může se stát, že voda se přes kávu vůbec neproteče.
  • Vařící vodu nalijeme 5 ml dovnitř filtru a 5 ml na víko, kam pak následně položíme phin filtr.
  • Necháme kávu nasát vody cca 20 sekund.
  • Poté vyjmeme phin filtr a položíme na šálek s kondenzovaným mlékem.
  • Dolijeme 40 ml vroucí vody a zakryjeme víkem.
  • Necháme vodu překapat. průběh překapání trvá zhruba 4-5 minut.

Notes

V případě vaječné varianty, tak je postup stejný. Jen se před podáním rozmixuje žloutek s 2 lžícemi cukru, poté zalije do kávy.
Typ kuchyně: Vietnamská
Klíčové slovo: káva, robusta
QR Code linking back to recipe