Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Kuřecí polévka z tapiokové mouky (Súp gà)

Jedná se o velmi chutné, zdravé a lehce zkonzumovatelné jídlo ve Vietnamu. V překladu je to doslova Kuřecí polévka, nezaměňujte ji s Phở Gà, kterou veřejnost nesprávně pojmenovali taky jako Kuřecí polévka. Základ tvoří kuřecí vývar, který je zahuštěný tapiokovou moukou a nejsou tam žádné nudle oproti Phở nebo Bún. Co tam můžeme dále najít jsou kousky natrhaného kuřecího masa, houby shitake, jidášovo ucho, vajíčko.
Servings 4 porce
Prep Time 50 minut

Instructions

  • Uděláme si čistý kuřecí vývar z kosti a přidáme 1 kuřecí prso.
  • Po uvaření necháme kuřecí prso vychladnout a následně ji nakrájíme na malé kousíčky.
  • Kápneme trošku oleje do hrnce a přidáme nakrájenou jarní cibulku. Restujeme cibulku až do zlatova.
  • Do hrnce postupně přidáme kuřecí maso, Jidášovo ucho, houby shiitake. Směs osolíme a dochutíme rybí omáčkou.
  • K zahuštění polévky použijeme tapiokovou mouku (15g) smíchané s vodou (80ml). Pozor, mouka se hodně práší, tak do ní vodu lijte postupně. Míchejte, dokud tak nezůstanou žádné hrubky.
  • Kuřecí vývar přivedeme k varu a pomaloučku, za stálého míchání, přilijeme zahušťovací směs.
  • Přidáme směs masa a hub, vejce, někdy k zvýraznění barvy můžete přidat i kukuřici, a mícháme, dokud polévka nezahustí.
  • Jídlo je tak připraveno k servírování.

Video

Typ chodu: Polévky, Předkrm
Typ kuchyně: Vietnamská
QR Code linking back to recipe