Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Nakládaná zelenina po vietnamsku (Dưa Góp)

Dưa góp neboli nakládaná zelenina je doplněk do vietnamské zálivky. Přidáváme ji k bún chả, bún bò bam bộ, do zálivky k rolkám a jiné. Dá se kombinovat i s grilovanými pokrmy :)
Servings 1 malá zavařovačka
Prep Time 35 minut
Doba odležení 3 hours
Total Time 3 hours 35 minut

Ingredients

Instructions

  • Kedlubnu oloupeme, mrkev očistíme a následně obě zeleniny omyjeme.
  • Kedlubnu nakrájíme na hranoly a z nich tenké čtvercové plátečky.
  • Vyřežeme po obvodu mrkve takové trojúhelníky a poté kolmo na mrkev nakrájíme tenké plátečky (kytičky)
  • Plátky kedlubny a mrkve smícháme dohromady a posypeme solí. Zeleninu pomačkáme, tak se zbavíme pachutě z kedlubny. Následně se zbavíme soli opláchnutí vodou.
  • Do zeleniny přidáme cukr, ocet, česnek a nakrájené chili. Směs pořádně zamícháme a dáme do lednice odležet.
  • Po 2 hodinách zeleninu vytáhneme z lednice a ochutnáme. Podle potřeby přidáme cukr nebo ocet. Dưa góp pak chutná nejlíp, když ji necháte v lednici přes noc 🙂

Video

Typ chodu: Předkrm, Přílohy, Salát
Typ kuchyně: Vietnamská
QR Code linking back to recipe