Recept: Nakládaná zelenina po vietnamsku (Dưa Góp)
Dưa góp neboli nakládaná zelenina je doplněk do vietnamské zálivky. Přidáváme ji k bún chả, bún bò bam bộ, do zálivky k rolkám a jiné. Dá se kombinovat i s grilovanými pokrmy :)
Kedlubnu oloupeme, mrkev očistíme a následně obě zeleniny omyjeme.
Kedlubnu nakrájíme na hranoly a z nich tenké čtvercové plátečky.
Vyřežeme po obvodu mrkve takové trojúhelníky a poté kolmo na mrkev nakrájíme tenké plátečky (kytičky)
Plátky kedlubny a mrkve smícháme dohromady a posypeme solí. Zeleninu pomačkáme, tak se zbavíme pachutě z kedlubny. Následně se zbavíme soli opláchnutí vodou.
Do zeleniny přidáme cukr, ocet, česnek a nakrájené chili. Směs pořádně zamícháme a dáme do lednice odležet.
Po 2 hodinách zeleninu vytáhneme z lednice a ochutnáme. Podle potřeby přidáme cukr nebo ocet. Dưa góp pak chutná nejlíp, když ji necháte v lednici přes noc 🙂