Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Vietnamská pizza (Bánh tráng nướng)

V dnešní době je “grilovaný rýžový papír” nejoblíbenější svačinkou mezi mladší generace v Đà Lạt. Bylo to tak oblíbené, že se tenhle pokrm rozšířil po celém Vietnamu. A dokonce se to dostalo i k turistům, díky které vznikl název vietnamská pizza.
Servings 1 porce
Prep Time 40 minut

Ingredients

Instructions

  • Červenou cibuli a jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno.
  • Restujeme cibuli s krevetami na pánvi s olejem dozlatova, pak to dáme bokem do misky.
  • Párky nakrájíme a sušené maso roztrháme dle libosti a necháme je bokem.
  • Teď připravíme další misku, do které přidáme vejce, nakrájené jarní cibulky, rajčatovou omáčku, restované cibule a krevety.
  • Nachystáme si suchý pánev bez oleje. Až je pánev horký, přidáme rýžový papír. Doporučujeme dát rýžový papír přímo na horkém vařiči. Tímhle způsobem si zajistíte vyšší teplotu, tím pádem je příprava rychlejší.
  • Papír ztvrdne, jejich kraje se trochu ohnuly. V tomhle momentě přidáme směs do středu papíru.
  • Rozprostřeme je po celém papíru.
  • Směs se „osuší“, poté přidáme párky a roztrhaná sušená masa.
  • Dochucujeme chilli omáčkou a majonézou. Stejným způsobem jako když přidáte kečup do pizzy.
  • Teď buď „pizzu“ můžeme ohnout do půlky nebo to tak necháme být a nakrájíme později na čtvrtky.
Typ chodu: K pivu, Streetfood
Typ kuchyně: Vietnamská
Klíčové slovo: snack
QR Code linking back to recipe