Pekingské zelí rozkrájíme na delší čtvrtiny.
Očistíme ho ve 2–3 l osolené vody ve velké misce.
Do jednotlivých vrstev zelí pak vetřeme další sůl a necháme odležet 4 hodiny v osolené vodě. Zelí změkne, ale bude stále křupavé a pustí slanou šťávu.
Mezitím připravíme zeleninovou chilli pastu, kterou použijeme k nakládání zelí.
Očistíme mrkev, ředkev, zázvor a česnek. Jarní cibulku, pažitku a jablko umyjeme.
Mrkev a ředkev nakrájíme na tenké nudličky, jarní cibulku a pažitku šikmo na diagonály. Vše necháme bokem v misce.
Do mixéru dáme česnek, zázvor, nakrájené jablko, vařené krevety a rybí omáčku s cukrem nebo medem. Vše rozmixujeme a odložíme bokem.
Teď je na řadě rýžová pasta. Do rendlíku vlijeme hrnek vody a přidáme lepkavou rýžovou mouku. Vaříme na střední teplotě a mícháme, dokud nevznikne pasta. I tu odložíme bokem.
Namixovanou směs smícháme se zeleninou, přidáme rýžovou pastu a na závěr dosypeme gochugaru.
Ochutnáme zeleninovou chilli pastu, a je-li potřeba, dochutíme ji rybí omáčkou.
Uleželé zelí propláchneme vodou, abychom z něj vymyli sůl.
Poté přidáme mezi jeho vrstvy zeleninovou chilli pastu.
Takto naložené kimchi dáme do boxu a necháme fermentovat.
Podávat můžeme ihned, ale nejlépe chutná po týdnu fermentace, kdy je kimchi už uleželé, ale stále křupavé a nemá kyselou chuť.