Kimchi (Korejské nakládané zelí)

Kimchi – ikonické jídlo Jižní Koreje, které není jen příloha, ale životní styl.

Obsah stránky

    Pamatuju si, jak jsem se poprvé pustila do domácí přípravy, protože jsem byla zvědavá, jestli se mi podaří zachytit tu nezaměnitelnou chuť, kterou miluju v korejských restauracích. Bylo to trochu dobrodružství, ale výsledek? Nejen že to chutnalo skvěle, ale stala se z toho tradice. Dnes mám kimchi v lednici pořád a ráda ho dávám jako dárek přátelům.
    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Kimchi jjigae (Kimchi polévka)

    Množství 4 porce
    Doba přípravy 30 minut
    Doba vaření 30 minut

    Postupy

    • Jarní cibulku nakrájíme diagonálně a cibuli na půlměsíčky.
    • V hrnci orestujeme na oleji vepřový bůček.
    • Jakmile má maso zlatavou barvu, přidáme do hrnce postupně kimchi, jarní cibulku, cibuli a česnek.
    • Dochutíme směsí cukru, chilli vloček, sójové omáčky a sezamového oleje.
    • Dolijeme rýžovou vodou, zakryjeme hrnec poklicí a začneme vařit na středně vysoké teplotě.
    • Po deseti minutách vývar promícháme a nahoru přidáme na plátky nakrájené tofu.
    • Hrnec zakryjeme a vaříme dalších 10–15 minut.
    • Podáváme s rýží.
    Typ chodu: K rýži, Polévky, Tofu
    Typ kuchyně: Korejská
    Štítky: chilli, kimchi, tofu

    Související články

    Shui Jiao knedlíčky jsou naše oblíbená tchajwanská specialita – jednoduché na přípravu, plné chutí a...
    Velice oblíbené jídlo ve Vietnamu, a na rozdíl od svého bratra nem rán, se nesmaží....
    Zde je recept na slavné smažené rolky - nem rán! Tohle jídlo nikdy nesmí chybět...
    Dưa góp neboli nakládaná zelenina je doplněk do vietnamské zálivky. Přidáváme ji k bún chả,...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?





    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

    Close
    Close