Pamatuju si, jak jsem se poprvé pustila do domácí přípravy, protože jsem byla zvědavá, jestli se mi podaří zachytit tu nezaměnitelnou chuť, kterou miluju v korejských restauracích. Bylo to trochu dobrodružství, ale výsledek? Nejen že to chutnalo skvěle, ale stala se z toho tradice. Dnes mám kimchi v lednici pořád a ráda ho dávám jako dárek přátelům.
Ještě žádné hodnocení
Recept: Kimchi jjigae (Kimchi polévka)
Množství 4 porce
Doba přípravy 30 minut min
Doba vaření 30 minut min
Ingredience
- 200 g domácího kimchi starého 2–3 týdny
- 500 g vepřového bůčku bez kůže nakrájeného na kostičky
- 1 balení tofu
- 1 l rýžové vody
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce lisovaného česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce korejských chilli vloček gochugaru
- 2 lžíce oleje na restování
- 1 lžíce sezamového oleje
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžíce cukru
- sůl
Postupy
- Jarní cibulku nakrájíme diagonálně a cibuli na půlměsíčky.
- V hrnci orestujeme na oleji vepřový bůček.
- Jakmile má maso zlatavou barvu, přidáme do hrnce postupně kimchi, jarní cibulku, cibuli a česnek.
- Dochutíme směsí cukru, chilli vloček, sójové omáčky a sezamového oleje.
- Dolijeme rýžovou vodou, zakryjeme hrnec poklicí a začneme vařit na středně vysoké teplotě.
- Po deseti minutách vývar promícháme a nahoru přidáme na plátky nakrájené tofu.
- Hrnec zakryjeme a vaříme dalších 10–15 minut.
- Podáváme s rýží.