Go Back Email Link
Ještě žádné hodnocení

Recept: Korejské tteok-bokki alias spicy rice cakes

Tteok-bokki neboli spicy rice cakes. Oblíbený korejský street food pokrm, do kterého jsme se hodně zamilovali. Jelikož v Česku se těžce shání rice cake, tak jsme zkusili udělat domácí verzi. Nechali jsme to poté otestovat u naších kamarádů a výsledek byl naprosto překvapivý a jednoduchý!
Cook Time 30 minut

Instructions

Postupy pro rýžové těsto

  • Rýžovou mouku a lepkavou mouku smícháme vždy v poměru 2:1 a přidáme špetku soli
  • Přidáme 5 panáků vroucí vody. Těsto by nemělo být příliš tekuté a lepivé.
  • Těsto dáme do misky, zakryjeme fólií, ALE necháme ve folií tam menší mezeru, aby nevznikla pára.
  • Dáme poté do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
  • Těsto poté pořádně zpracujeme se sezamovým olejem, aby byly hladké. A vytvarujeme je na krátké válce. Těsto by mělo být žvýkačkové a trochu lepí v puse.
  • Rice cake lze servírovat hned.

Omáčka pro tteok-bokki

  • Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme diagonálně.
  • Do vroucí vody vložíme cukr, rybí omáčku nebo tmavou sójovou omáčku. Dokořeníme chilli pastou gochujang a chilli vločkami gochugaru.
  • Posléze do vody vkládáme kousky rýžového těsta, poté natvrdo vařené a oloupané vejce. Na závěr přidáme i jarní cibulku.
  • Pokrm je hotový, jakmile vývar zhoustne.
  • Jídlo se podává samostatně jako streetfood, bez příloh.

Notes

Velice doporučujeme rýžové těstové válečky před vložením do vývaru lehce o smažit na pánvi, získají pak jemnou křupavost. Kromě rýžového těsta můžete do vývaru přidat i vepřové karbanátky.
Pálivost necháme čistě na vás, jedna lžíce chilli pasty je pro nás ideální.
Typ chodu: Streetfood
Typ kuchyně: Korejská
Klíčové slovo: rýže
QR Code linking back to recipe