Korejské tteok-bokki alias spicy rice cakes

Oblíbený korejský street food pokrm, do kterého jsme se hodně zamilovali. Jelikož v Česku se těžce shání rice cake, tak jsme zkusili udělat domácí verzi. Nechali jsme to poté otestovat u naších kamarádů a výsledek byl naprosto překvapivý a jednoduchý!

Obsah stránky

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Korejské tteok-bokki alias spicy rice cakes

    Tteok-bokki neboli spicy rice cakes. Oblíbený korejský street food pokrm, do kterého jsme se hodně zamilovali. Jelikož v Česku se těžce shání rice cake, tak jsme zkusili udělat domácí verzi. Nechali jsme to poté otestovat u naších kamarádů a výsledek byl naprosto překvapivý a jednoduchý!
    Doba vaření 30 minut

    Postupy

    Postupy pro rýžové těsto

    • Rýžovou mouku a lepkavou mouku smícháme vždy v poměru 2:1 a přidáme špetku soli
    • Přidáme 5 panáků vroucí vody. Těsto by nemělo být příliš tekuté a lepivé.
    • Těsto dáme do misky, zakryjeme fólií, ALE necháme ve folií tam menší mezeru, aby nevznikla pára.
    • Dáme poté do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
    • Těsto poté pořádně zpracujeme se sezamovým olejem, aby byly hladké. A vytvarujeme je na krátké válce. Těsto by mělo být žvýkačkové a trochu lepí v puse.
    • Rice cake lze servírovat hned.

    Omáčka pro tteok-bokki

    • Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme diagonálně.
    • Do vroucí vody vložíme cukr, rybí omáčku nebo tmavou sójovou omáčku. Dokořeníme chilli pastou gochujang a chilli vločkami gochugaru.
    • Posléze do vody vkládáme kousky rýžového těsta, poté natvrdo vařené a oloupané vejce. Na závěr přidáme i jarní cibulku.
    • Pokrm je hotový, jakmile vývar zhoustne.
    • Jídlo se podává samostatně jako streetfood, bez příloh.

    Naše doporučení

    Velice doporučujeme rýžové těstové válečky před vložením do vývaru lehce o smažit na pánvi, získají pak jemnou křupavost. Kromě rýžového těsta můžete do vývaru přidat i vepřové karbanátky.
    Pálivost necháme čistě na vás, jedna lžíce chilli pasty je pro nás ideální.
    Typ chodu: Streetfood
    Typ kuchyně: Korejská
    Štítky: rýže

    Související články

    Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z...
    Phad Thai (nebo taky Pad Thai) patří mezi asijská jídla, která si lidé v Česku...
    Chè hạt sen long nhãn je jedním z typických vietnamských sladkých dezertů, které si spíše...
    Ve Vietnamu je občas uslyšíte i pod pojmem bánh rán lúc lắc, kde lúc lắc...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close