Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z vaječných nebo pšeničných nudlí, zeleniny a proteinu. Nejdůležitější součástí pokrmu je pak omáčka.
Nejprve si připravíme omáčku smícháním sladké sójové omáčky, světlé sójové omáčky, ústřicové omáčky, kečupu, sambalu a sezamového oleje v míse.
Zelí a mungo kličky umyjeme ve vodě a zelí nakrájíme na tenké nudličky.
Oddělíme bílou a zelenou část jarních cibulek. Zelenou část nakrájíme na kolečka a bílou na delší nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Z vajec připravíme omeletu a nakrájíme ji na tenké proužky.
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky.
Nudle uvaříme al dente.
Teď je na řadě smažení – na velkém plameni do woku nebo hluboké pánve přidáme olej a orestujeme postupně česnek s bílou částí jarní cibulky, vepřový bůček do zlatova, krevety do růžova a poté přidáme zelí a mungo kličky.
Poté přidáme uvařené nudle, rychle orestujeme a promícháme a na závěr zalijeme omáčkou.
Před podáním přidáme na nudličky nakrájenou omeletu a vše promícháme.
Notes
Všechny ingredience si dopředu připravte, protože během smažení nebudete mít čas dělat cokoliv dalšího. Tento pokrm se vaří rychle.