Mee goreng (Smažené nudle)

Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z vaječných nebo pšeničných nudlí, zeleniny a proteinu. Nejdůležitější součástí pokrmu je pak omáčka.

Obsah stránky

    Na mee goreng narazíte všude v Malajsii i v Indonésii. Tento pokrm má být jednoduchý a rychlý, proto ho pouliční prodavači připravují z ingrediencí, které se dají uvařit rychle (proto se při vaření využívají instantní nudle  a kečup). V Malajsii žije mnoho odlišných kultur a tento pokrm sem pravděpodobně přicestoval s čínskými migranty.

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Mee goreng (Smažené nudle)

    Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z vaječných nebo pšeničných nudlí, zeleniny a proteinu. Nejdůležitější  součástí pokrmu je pak omáčka.
    Množství 2 porce
    Doba přípravy 20 minut
    Doba vaření 15 minut
    Celková doba 35 minut

    Ingredience

    Ingredience:

    Ingredience na omáčku:

    Postupy

    • Nejprve si připravíme omáčku smícháním sladké sójové omáčky, světlé sójové omáčky, ústřicové omáčky, kečupu, sambalu a sezamového oleje v míse.
    • Zelí a mungo kličky umyjeme ve vodě a zelí nakrájíme na tenké nudličky.
    • Oddělíme bílou a zelenou část jarních cibulek. Zelenou část nakrájíme na kolečka a bílou na delší nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
    • Z vajec připravíme omeletu a nakrájíme ji na tenké proužky.
    • Vepřový bůček nakrájíme na kostičky.
    • Nudle uvaříme al dente.
    • Teď je na řadě smažení – na velkém plameni do woku nebo hluboké pánve přidáme olej a orestujeme postupně česnek s bílou částí jarní cibulky, vepřový bůček do zlatova, krevety do růžova a poté přidáme zelí a mungo kličky.
    • Poté přidáme uvařené nudle, rychle orestujeme a promícháme a na závěr zalijeme omáčkou.
    • Před podáním přidáme na nudličky nakrájenou omeletu a vše promícháme.

    Naše doporučení

    Všechny ingredience si dopředu připravte, protože během smažení nebudete mít čas dělat cokoliv dalšího. Tento pokrm se vaří rychle.
    Typ kuchyně: Malajská
    Štítky: nudle

    Související články

    Phad Thai (nebo taky Pad Thai) patří mezi asijská jídla, která si lidé v Česku...
    V mnoha vietnamských restauracích můžete zahlédnout název „phở bò/phở gà“, ale co vlastně tento název...
    Velice oblíbené jídlo ve Vietnamu, a na rozdíl od svého bratra nem rán, se nesmaží....
    Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close