Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Phad Thai (Thajské restované rýžové nudle)

Phad Thai (někde se píše Pad Thai) patří mezi asijská jídla, která si lidé v Česku objednávají nejčastěji. Jak určitě víte i z restaurací, tento pokrm lze připravit i do 10 minut. Tajemství je v omáčce – každá restaurace má předem připravenou domácí omáčku, kterou jen vytáhne a orestuje společně s ingrediencemi. 
Servings 2 porce
Prep Time 15 minut
Cook Time 15 minut
Total Time 30 minut

Ingredients

Ingredience:

Ingredience na omáčku (lze si ji koupit i hotovou):

Instructions

  • V misce smícháme vodu, tamarindovou pastu, palmový cukr, rybí omáčku a chilli prášek.
  • rýžové nudle namočíme na 30 minut do vody, kde by měly změknout.
  • Oloupeme a nasekáme šalotku.
  • Tofu lehce osušíme ubrouskem, nakrájíme na malé kostky a dozlatova osmažíme na oleji na pánvi.
  • Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, jarní cibulku nasekáme na menší kroužky.
  • Na mírném ohni rozpálíme v pánvi olej.
  • Do pánve přidáme šalotky a tofu, osolíme a restujeme, dokud nebudou mít šalotky karamelovou barvu.
  • Do pánve dál přidáme mrkev s jarní cibulkou a restujeme, dokud nezměknou. Jestli vám během restování připadá, že je směs suchá, tak přidejte další lžíci oleje.
  • Nyní přidáme mungo klíčky a ještě chvilku .
  • Nyní přidáme nudle, připravenou omáčku, vše důkladně promícháme a zvýšíme teplotu.
  • Vejce rozklepneme, necháme smažit, aby vznikla jemná omeleta, a poté restujeme a mícháme s nudlemi.
  • Hotové jídlo posypeme drcenými arašídy. Podáváme s citronem nakrájeným na půlměsíčky, kterým jídlo na talíři zakápneme. Naše doporučení

Notes

V případě, že Pad thai je vaše oblíbené jídlo a chcete si ho v budoucnu vařit častěji, můžete si omáčku připravit dopředu a uchovávat ji v uzavřené nádobě v lednici.
Do tohoto receptu můžete přidat na jednu porci 3–4 lžíce omáčky, nebo klidně i víc, dle vlastní chutě.
Typ chodu: Hlavní chod, Nudle
Typ kuchyně: Thajská
Klíčové slovo: chilli, nudle, rýžové nudle
QR Code linking back to recipe