V misce smícháme vodu, tamarindovou pastu, palmový cukr, rybí omáčku a chilli prášek.
rýžové nudle namočíme na 30 minut do vody, kde by měly změknout.
Oloupeme a nasekáme šalotku.
Tofu lehce osušíme ubrouskem, nakrájíme na malé kostky a dozlatova osmažíme na oleji na pánvi.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, jarní cibulku nasekáme na menší kroužky.
Na mírném ohni rozpálíme v pánvi olej.
Do pánve přidáme šalotky a tofu, osolíme a restujeme, dokud nebudou mít šalotky karamelovou barvu.
Do pánve dál přidáme mrkev s jarní cibulkou a restujeme, dokud nezměknou. Jestli vám během restování připadá, že je směs suchá, tak přidejte další lžíci oleje.
Nyní přidáme mungo klíčky a ještě chvilku .
Nyní přidáme nudle, připravenou omáčku, vše důkladně promícháme a zvýšíme teplotu.
Vejce rozklepneme, necháme smažit, aby vznikla jemná omeleta, a poté restujeme a mícháme s nudlemi.
Hotové jídlo posypeme drcenými arašídy. Podáváme s citronem nakrájeným na půlměsíčky, kterým jídlo na talíři zakápneme. Naše doporučení