Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Smažené závitky (Nem rán)

Zde je recept na slavné smažené rolky - nem rán!! Tohle jídlo nikdy nesmí chybět při svátcích ve Vietnamu. Postup je velice jednoduchý, ale příprava je, jako vždy ve vietnamské gastronomii, velice zdlouhavá.
Servings 28 závitků
Prep Time 30 minut
Cook Time 30 minut
Total Time 1 hour

Ingredients

Instructions

  • Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min.
  • Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky.
  • Až jsou ingredience ve vodě měkké, tak nakrájíme houby a nudle ustřihneme na kratší nudličky.
  • Vše smícháme s masem (včetně vejce) a osolíme, opepříme a dochucujeme rybí omáčkou.
  • Teď připravíme vlažnou vodu, rýžový papír a talíř, na kterém budete rolovat.
  • Směs bereme po 1,5 lžíce.
  • Namočíme rýžový papír, stačí pár sekund. Nenechte to tam moc dlouho, protože papír pak hodně změkne a nedá se s tím pak pracovat. Jestli se vám protrhl papír při rolování, nepanikařte a dejte tam další vrstvu papíru.
  • Dáme směs víc k sobě a rolujeme. Zastavíme se u půlky papíru, oba konce dáme k sobě, aby vnitřní směs nespadl při smažení a dorolujeme. (viz. video)
  • Jakmile je vše hotové, můžeme to začít smažit! (Doporučujeme dát rolky do oleje až bude olej trochu horký).
  • Sladkokyselá zálivka (recept zde):
    Když chcete silnou zálivku: Dejte poměr 4 : 1 : 1,5 : 0,5
    My děláme v poměru: 9 : 1,5 : 1 : 0,5
    Kde je poměr: voda : cukr : rybí omáčka : ocet
  • Rolky podáváme s nudlí, sladkokyselou zálivkou a popřípadě i se zeleninou. Dobrou chuť vám přejeme!

Video

Notes

PS: Pro milovníky piv doporučujeme namáčet rýžový papír do piva – dodá to více zlatou barvu.
Typ kuchyně: Vietnamská
Klíčové slovo: rolky, snack, snack k pivu
QR Code linking back to recipe