Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Žebírka na sladkokyselo (Sườn xào chua ngọt)

Už vám nic nenapadá, co byste tak mohli uvařit s rýží? Tak zde je recept na vietnamská žebírka!! Velice jednoduchý postup a taky se zde dozvíte, jak se částečně dělají sladkokyselé zálivky nước chấm. Ale jestli nemáte náladu na žebírka, tak stejný postup můžete udělat i s kuřecími křidýlky. Žebírka zde sekáme na cca 3 cm dlouhé, proto lze tento pokrm připravit během 30 minut.
Servings 2 porce
Prep Time 15 minut
Cook Time 15 minut
Total Time 30 minut

Ingredients

Instructions

  • Mícháme ocet, cukr, rybí omáčku, vlažnou vodu, nakrájený česnek, chili papričku a pepř dohromady. Tak nám vznikne směs podobná sladkokyslé zálivce.
  • Žebírka můžeme získat z vepřového boku nebo si to můžeme koupit zvlášť v řeznictví.
  • Dlouhá žebra nasekáme na kostky žeber (cca 5 cm).
  • Dáme (vhodné množství) oleje  na pánvi a smažíme žebírka dozlatova.
  • Poté pomaloučku nalijeme zálivku do pánve.
  • Občas obracíme žebra, aby sladkokyselá chuť byla všude a necháme tak na ohni, dokud se ze zálivky nestane lepící lesklá směs. Na talíř přidáme ještě nasekanou jarní cibulku.
Typ chodu: K rýži, Maso
Typ kuchyně: Vietnamská
Klíčové slovo: sladkokyselá chuť
QR Code linking back to recipe