Žebírka na sladkokyselo (Sườn xào chua ngọt)

Už vám nic nenapadá, co byste tak mohli uvařit s rýží? Tak zde je recept na vietnamská žebírka!! Velice jednoduchý postup a taky se zde dozvíte, jak se částečně dělají sladkokyselé zálivky nước chấm. Ale jestli nemáte náladu na žebírka, tak stejný postup můžete udělat i s kuřecími křidýlky.

Obsah stránky

    Jak sekáme žebírka na kratší kousky?

    Jídlo mé dětství a dodnes ten pokrm miluji. Když si žebírka osmažím a zůstane po nich sladkokyselá omáčka, poliju jí rýži a jsem v nebi.

    Naši rodiče si vždycky koupili v obchodě klasická dlouhá žebra, a doma je pak s nožem o velikosti mačety rozsekali na krátké kousky.

    Dnes, v dospělosti, jsem dospěla k poznání, že to sekání s mačetou máme snad v krvi. Často si říkám, že bych se měla konečně odhodlat a koupit si vlastní žebírka, rozsekat je sama. K tomu je potřeba ten velký nůž, pevné dřevěné prkénko položené na velkém množství novin. Jak to teď píšu, trochu mi to připomíná scénu ze seriálu Dexter 😄

    Nakonec jsem se ale nikdy neodhodlala a tuhle činnost nechávám na Longiho. Má přece jen pevnější ruku a rozhodnější švih.

    Vy ale naštěstí žádnou mačetu nepotřebujete! Žebra můžete připravit v plné délce, tak jak to učíme i na našich kurzech vaření. Ať už zvolíte jakýkoli způsob, věřte mi, že si tento pokrm dokonale užijete.

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Žebírka na sladkokyselo (Sườn xào chua ngọt)

    Už vám nic nenapadá, co byste tak mohli uvařit s rýží? Tak zde je recept na vietnamská žebírka!! Velice jednoduchý postup a taky se zde dozvíte, jak se částečně dělají sladkokyselé zálivky nước chấm. Ale jestli nemáte náladu na žebírka, tak stejný postup můžete udělat i s kuřecími křidýlky. Žebírka zde sekáme na cca 3 cm dlouhé, proto lze tento pokrm připravit během 30 minut.
    Množství 2 porce
    Doba přípravy 15 minut
    Doba vaření 15 minut
    Celková doba 30 minut

    Ingredience

    Postupy

    • Mícháme ocet, cukr, rybí omáčku, vlažnou vodu, nakrájený česnek, chili papričku a pepř dohromady. Tak nám vznikne směs podobná sladkokyslé zálivce.
    • Žebírka můžeme získat z vepřového boku nebo si to můžeme koupit zvlášť v řeznictví.
    • Dlouhá žebra nasekáme na kostky žeber (cca 5 cm).
    • Dáme (vhodné množství) oleje  na pánvi a smažíme žebírka dozlatova.
    • Poté pomaloučku nalijeme zálivku do pánve.
    • Občas obracíme žebra, aby sladkokyselá chuť byla všude a necháme tak na ohni, dokud se ze zálivky nestane lepící lesklá směs. Na talíř přidáme ještě nasekanou jarní cibulku.
    Typ chodu: K rýži, Maso
    Typ kuchyně: Vietnamská

    Související články

    Kimchi jjigae je jedním z nejtradičnějších pokrmů Jižní Koreje. Jednoduchý, hřejivý a plný výrazných chutí,...
    Shui Jiao knedlíčky jsou naše oblíbená tchajwanská specialita – jednoduché na přípravu, plné chutí a...
    Miso je fermentovaný sójový produkt a existuje mnoho druhů miso pasty, které se liší nejen...
    Ve Vietnamu se původně dělalo tofu především pro buddhistické mnichy. Protože jsou tito lidé vegeteriáni,...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close