Go Back Email Link
Ještě žádné hodnocení

Recept: Karamelizování cukru (Nước hàng)

Karamelizovaný cukr je součástí každé vietnamské kuchyně. Používá se při marinování bún chả, k vaření techniky kho [: cho :], který se pak využívá k cá kho tộ (karamelizovaná ryba), thịt kho tầu (karamelizovaný bůček).
Cook Time 10 minut

Ingredients

Instructions

  • Do hrnce přidáme cukr, citrónovou šťávu a 2 lžíce vody, aby se cukr později příliš nelepil na okraji hrnce.
  • Mícháme je dohromady, pak zapneme oheň na vysokém stupni.
  • Tím vedeme cukr „k varu“. Začne dělat bublinky a hnědne. Mezitím neustále mícháme, aby se nelepila ke spodku hrnce.
  • Až bude mít tmavou čokoládovou barvu, rychle zmírníme oheň.
  • Přidáme rychle, ale opatrně, 3 lžíce vody, trochu promícháme.
  • Poté přidáme zbytek vody. Pozor, snažíme se, aby byla omáčka konzistentní, takže nepřidávat příliš moc vody. A znovu mícháme a vypneme oheň.
  • Omáčka se zchladí a můžete to dát do skleněné dózy.
Typ chodu: Omáčky
Typ kuchyně: Vietnamská
QR Code linking back to recipe