Karamelizování cukru (Nước hàng)

Karamelizovaný cukr je součástí každé vietnamské kuchyně. Používá se při marinování bún chả, k vaření techniky kho [: cho :], který se pak využívá k cá kho tộ (karamelizovaná ryba), thịt kho tầu (karamelizovaný bůček).

Obsah stránky

    Tento zlatavý sirup vzniká pomalým zahříváním cukru, dokud nezíská sytý karamelový odstín. Ve Vietnamu se nước hàng běžně používá při přípravě masových pokrmů, které se dusí, jako například u thịt kho tàu.

    Recept: Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)

    Je tu další pokrm, co se ve Vietnamu jí každodenně! Díky sladké (ale ne příliš sladké) chuti je to jedním z nejoblíbenějších pokrmů pro Vietnamce. Tento recept se dělá i s kokosem, křepelčími vajíčky nebo ananasem.
    Přečíst si recept

    Karamelizovaný cukr nejen obohatí chuť, ale také zlepší vzhled jídla – pokrmy získají bohatou barvu, která láká k ochutnání. Je ideální pro recepty, kde je potřeba maso pomalu dusit, protože během tohoto procesu cukr zintenzivní chuť a přidá jemně hořký tón, který perfektně vyvažuje sladkost.

    Přidání nước hàng k masu, které se pomalu vaří, dodává pokrmům hloubku a komplexnost chutí, které se v průběhu dušení krásně rozvinou. Je to malý, ale důležitý krok, který z obyčejného jídla udělá něco výjimečného.

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Karamelizování cukru (Nước hàng)

    Karamelizovaný cukr je součástí každé vietnamské kuchyně. Používá se při marinování bún chả, k vaření techniky kho [: cho :], který se pak využívá k cá kho tộ (karamelizovaná ryba), thịt kho tầu (karamelizovaný bůček).
    Doba vaření 10 minut

    Ingredience

    Postupy

    • Do hrnce přidáme cukr, citrónovou šťávu a 2 lžíce vody, aby se cukr později příliš nelepil na okraji hrnce.
    • Mícháme je dohromady, pak zapneme oheň na vysokém stupni.
    • Tím vedeme cukr „k varu“. Začne dělat bublinky a hnědne. Mezitím neustále mícháme, aby se nelepila ke spodku hrnce.
    • Až bude mít tmavou čokoládovou barvu, rychle zmírníme oheň.
    • Přidáme rychle, ale opatrně, 3 lžíce vody, trochu promícháme.
    • Poté přidáme zbytek vody. Pozor, snažíme se, aby byla omáčka konzistentní, takže nepřidávat příliš moc vody. A znovu mícháme a vypneme oheň.
    • Omáčka se zchladí a můžete to dát do skleněné dózy.
    Typ chodu: Omáčky
    Typ kuchyně: Vietnamská

    Související články

    Stačí poznat tuto základní zálivku ke smaženým závitkům a pochopíte vše, co je potřeba, ve...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close