Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)

Je tu další pokrm, co se ve Vietnamu jí každodenně! Díky sladké (ale ne příliš sladké) chuti je to jedním z nejoblíbenějších pokrmů pro Vietnamce. Tento recept se dělá i s kokosem, křepelčími vajíčky nebo ananasem.

Obsah stránky

    Jídlo, díky kterému jsem zvládla přibrat 8 kg za rok – a od té doby se mi o dost hůř vrací do formy 😄 Ale nelituji toho ani trochu.

    V jednom období jsme pracovali ve vietnamské restauraci, kde připravovali tak vynikající karamelizovaný bůček, že jsme si ho vždycky naložili až příliš. Kombinace tuku a cukru, která se rozpouští na jazyku, dělá z tohoto pokrmu opravdovou lahůdku, které je těžké odolat.

    Je to jídlo, kvůli kterému byste bez váhání hřešili znovu a znovu.

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)

    Je tu další pokrm, co se ve Vietnamu jí každodenně! Díky sladké (ale ne příliš sladké) chuti je to jedním z nejoblíbenějších pokrmů pro Vietnamce. Tento recept se dělá i s kokosem, křepelčími vajíčky nebo ananasem.
    Množství 2 porce
    Doba přípravy 15 minut
    Doba vaření 45 minut
    Celková doba 1 hour

    Ingredience

    Postupy

    • Uvaříme vajíčka natvrdo.
    • Mezitím nakrájíme bůček na kostičky, cca 5 cm. Pak je trošku opepříme a osolíme, necháme to odležet zhruba 15 min.
    • Připravíme teď hrnec a uděláme karamelizaci cukru (tzn. vložíme cukr do hrnce a mícháme, dokud nehnědne).
    • Až cukr začne mít hnědou barvu, vlijeme opatrně vodu a přidáme rybí omáčku.
    • Do hrnce vložíme bůček a oloupané vejce. Necháme tak na ohni, dokud nebude bůček měkký. Jestli omáčka vypařuje, tak přidáme trošku teplé vody.
    • Až je maso měkké, přidáme jako ozdobu jarní cibulku.
    • Vietnamský karamelizovaný bůček se podává k rýži a karamelizovanými vajíčky. Snad se vám tenhle jednoduchý recept povedl a přejeme vám dobrou chuť!
    Typ chodu: Hlavní chod, K rýži, Maso
    Typ kuchyně: Vietnamská

    Související články

    Kimchi jjigae je jedním z nejtradičnějších pokrmů Jižní Koreje. Jednoduchý, hřejivý a plný výrazných chutí,...
    Shui Jiao knedlíčky jsou naše oblíbená tchajwanská specialita – jednoduché na přípravu, plné chutí a...
    Miso je fermentovaný sójový produkt a existuje mnoho druhů miso pasty, které se liší nejen...
    Ve Vietnamu se původně dělalo tofu především pro buddhistické mnichy. Protože jsou tito lidé vegeteriáni,...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close