Jídlo, díky kterému jsem zvládla přibrat 8 kg za rok – a od té doby se mi o dost hůř vrací do formy 😄 Ale nelituji toho ani trochu.
V jednom období jsme pracovali ve vietnamské restauraci, kde připravovali tak vynikající karamelizovaný bůček, že jsme si ho vždycky naložili až příliš. Kombinace tuku a cukru, která se rozpouští na jazyku, dělá z tohoto pokrmu opravdovou lahůdku, které je těžké odolat.
Je to jídlo, kvůli kterému byste bez váhání hřešili znovu a znovu.
Ještě žádné hodnocení
Recept: Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)
Je tu další pokrm, co se ve Vietnamu jí každodenně! Díky sladké (ale ne příliš sladké) chuti je to jedním z nejoblíbenějších pokrmů pro Vietnamce. Tento recept se dělá i s kokosem, křepelčími vajíčky nebo ananasem.
Množství 2 porce
Doba přípravy 15 minut min
Doba vaření 45 minut min
Celková doba 1 hour hod
Ingredience
- 500 g vepřového bůčku
- 4 ks vajec
- 30 ml rybí omáčky
- 60 g cukru
- 200 ml vody
- 1 ks jarní cibulky
Postupy
- Uvaříme vajíčka natvrdo.
- Mezitím nakrájíme bůček na kostičky, cca 5 cm. Pak je trošku opepříme a osolíme, necháme to odležet zhruba 15 min.
- Připravíme teď hrnec a uděláme karamelizaci cukru (tzn. vložíme cukr do hrnce a mícháme, dokud nehnědne).
- Až cukr začne mít hnědou barvu, vlijeme opatrně vodu a přidáme rybí omáčku.
- Do hrnce vložíme bůček a oloupané vejce. Necháme tak na ohni, dokud nebude bůček měkký. Jestli omáčka vypařuje, tak přidáme trošku teplé vody.
- Až je maso měkké, přidáme jako ozdobu jarní cibulku.
- Vietnamský karamelizovaný bůček se podává k rýži a karamelizovanými vajíčky. Snad se vám tenhle jednoduchý recept povedl a přejeme vám dobrou chuť!
Typ chodu: Hlavní chod, K rýži, Maso
Typ kuchyně: Vietnamská