Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Kozí maso s limetkou (Thịt dê tái chanh)

V překladu jde o kozí maso na medium-done s limetkou. Je to krkolomný překlad, ale jídlo je to boží. Kozí maso lze nahradit vepřovým. Maso se dusí v hrnci s citronovou trávou a se zázvorem. Následně se nakrájí na tenké plátky a smíchá se s dalším kořením a nakonec se do masa kápne šťáva z limetky. Jídlo se jí s bylinkou s názvem rau húng quế (thajská bazalka) a díky trochu nakyslé a sladné chuti je velmi oblíbené na svatbách, při oslavách nebo při nhậu (vietnamské sezení v hospodě).
Servings 4 porce
Cook Time 50 minut

Ingredients

Instructions

  • Maso umyjeme a vyčistíme
  • Do hrnce nalijeme zhruba 150 ml vody a do hrnce následně vložíme zázvor, citronovou trávu, maso a osolíme. Necháme maso dusit v hrnci zhruba 30 minut. Občas pootočíme strany masa.
  • Hotové maso vytáhneme a necháme zchladnout. Následně maso nakrájíme na tenké plátky o tloušťce 2 mm.
  • Nakrájené maso dáme do velké misky a přidáme koření: mleté chili, citronová tráva, arašídy, sůl, cukr a šťáva z limetky.
  • Servírování: Na talíř rozprostřeme plátky masa a navrch dáme pár listů rau húng quế (thajské bazalky). Jídlo se jí zastudena.

Video

Typ kuchyně: Vietnamská
Klíčové slovo: sladkokyselá chuť, snack k pivu
QR Code linking back to recipe