Ještě žádné hodnocení
Recept: Kozí maso s limetkou (Thịt dê tái chanh)
V překladu jde o kozí maso na medium-done s limetkou. Je to krkolomný překlad, ale jídlo je to boží. Kozí maso lze nahradit vepřovým. Maso se dusí v hrnci s citronovou trávou a se zázvorem. Následně se nakrájí na tenké plátky a smíchá se s dalším kořením a nakonec se do masa kápne šťáva z limetky. Jídlo se jí s bylinkou s názvem rau húng quế (thajská bazalka) a díky trochu nakyslé a sladné chuti je velmi oblíbené na svatbách, při oslavách nebo při nhậu (vietnamské sezení v hospodě).
Množství 4 porce
Doba vaření 50 minut min
Ingredience
- 300 g kozího masa
- 40 g arašídy
- ½ ks limetky
- pár plátků ananasu
- 2 paličky citrónové trávy
- 4 plátky zázvoru
- pár listů thajské bazalky (rau húng quế)
- dle chuti cukr
- špetka mleté chilli
- špetka soli
- voda
Postupy
- Maso umyjeme a vyčistíme
- Do hrnce nalijeme zhruba 150 ml vody a do hrnce následně vložíme zázvor, citronovou trávu, maso a osolíme. Necháme maso dusit v hrnci zhruba 30 minut. Občas pootočíme strany masa.
- Hotové maso vytáhneme a necháme zchladnout. Následně maso nakrájíme na tenké plátky o tloušťce 2 mm.
- Nakrájené maso dáme do velké misky a přidáme koření: mleté chili, citronová tráva, arašídy, sůl, cukr a šťáva z limetky.
- Servírování: Na talíř rozprostřeme plátky masa a navrch dáme pár listů rau húng quế (thajské bazalky). Jídlo se jí zastudena.
Video návod
Typ kuchyně: Vietnamská
Štítky: sladkokyselá chuť, snack k pivu