Go Back Email Link
+ servings
Ještě žádné hodnocení

Recept: Nesmažené závitky (Nem cuốn)

Velice oblíbené jídlo ve Vietnamu, a na rozdíl od svého bratra nem rán, se nesmaží. V teplých dnech je to ideální pokrm, který nezatěžuje organismus a je velice lehké a svěží. Náplň může tvořit praktický cokoli, co má člověk rád. Přidáme tam perilu, klasnatku a koriandr, a všechno se to namotá do rolky. Může se tam dát grilovanou rybu, hovězí maso, až po prasečí ouška, které je ve Vietnamu velmi oblíbené. Podává se pak se zálivkou nebo s arašídovou omáčkou.
Servings 20 závitků
Prep Time 1 hour 15 minut

Ingredients

Instructions

  • Napřed si uvaříme nudle bún. Po uvaření necháme odkapat a odstát. V průběhu, kdy se nám odkapávají nudle si připravíme zbylé ingredience.
  • Nalijeme vodu do hrnce, osolíme a necháme vařit vepřové maso cca 30 min. Po uvaření necháme maso zchladnout.
  • Krevety očistíme a osolíme a vaříme v hrnci dokud nebudou růžové. Do hrnce se nemusí přidávat žádná voda ani olej.
  • Rozklepeme si do misky vejce, přidáme sůl a pepř, kápneme na pánev trochu oleje a smažíme z obou stran po tenkých vrstvách. Usmažené plátky vejcí smotáme jako palačinku a nakrájíme na tenké vlásečky.
  • Okurky, papriku a uvařené vepřové maso můžeme nakrájet na stejně velké plátky. Zeleninu a bylinky umyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • Rýžový papír namáčíme po jednom do vody a následně rozprostřeme na tácek, na kterém budeme zabalovat rolky. Směs se může dávat v různém pořadí, ale většinou se jako dává první rýžové nudle a zelenina. Je potřeba, aby se pevně namotala rolka. Pak směs nebude padat při konzumaci. Pro inspiraci, jak rolku namotat se můžete kouknout na video.
  • Sladkokyselá zálivka (recept zde):
    Když chcete silnou zálivku: Dejte poměr 4 : 1 : 1,5 : 0,5
    My děláme v poměru: 9 : 1,5 : 1 : 0,5
    Kde je poměr: voda : cukr : rybí omáčka : ocet
  • Do zálivky přidáme česnek, čili a nakládaná zelenina dưa góp

Video

Typ kuchyně: Vietnamská
Klíčové slovo: fresh rolls, rolky
QR Code linking back to recipe