Tipy, jak nakoupit a skladovat tofu

Slyšeli jsme často, že někomu nechutná tofu, my se jen na ně vyděšeně díváme a ptáme se neustále "Proooč? Vždyť tofu je tak jemné a skoro bez chuti!" No a zjistili jsme pár věcí, o které bychom rádi zmínili v tomto článku.

Obsah stránky

    1. Tofu v supermarketech jsou vždy tvrdší a mají jakousi prazvláštní chuť.

    Většina Asiatů si v Česku téměř nikdy nenakupují tofu v supermarketech, kromě uzených tofu, ty jsou zrovna dobré pro restování se zeleninou, ale to už není moc asijské. Na asijských tržnicích určitě najdou rodinu nebo obchod, který dělá domácí tofu a tam si od nich kupujeme. Jsou vážně měkké a příjemný na jazyk. Většinou mají vystavené venku v boxu s vody.

    Jestli jdete na nákup tofu do asijské tržnice, tak doporučujeme si vzít dostatečně velký box. Vietnamci ještě nejsou zas tak známí s eco-friendly věcmi. Normálně by vám dali tofu na plastovém tácku a do igeliťáku. Jelikož je tofu čerstvé a měkké, tak bez boxu se mohou cestou domů rozmačkat, a to přesně nechceme, že?

    2. Vždy vyměňte vodu.

    Jestli kupujete čerstvé domácí tofu, tak to určitě dejte hned do vody, jakmile se vrátíte domu! Chcete to skladovat na co nejdelší dobu? Tak doporučujeme každý den vyměnit vodu. Tímhle způsobem vydrží až 2 týdny v lednici.

    3. Osmažte tofu dozlatova

    Chcete to skladovat ještě delší dobu? Tak tofu rozkrájejte na potřebné velikosti, osmažte je do zlatova na pánvi s olejem nebo je dejte do horkovzdušné fritézy na 7 minut, 180 stupnů, poté přidejte trochu oleje a smažte dál na 8 minut, 180 stupních. Po vychlazení je dejte do pytlíku a můžete skladovat v mrazáku až 3 měsíce.

    Tofu z mrazáku je někdy pro šéfkuchaře v restauracích lepší, protože poté jsou ještě jemnější a měkčí.

    Máte ještě nějaké tipy ohledně tofu? Sdílejte o tom s námi! Moc nám to všem pomůže 😉

    Recept: Tofu v rajčatové omáčce (Đậu phụ sốt cà chua)

    Ve Vietnamu se původně dělalo tofu především pro buddhistické mnichy. Protože jsou tito lidé vegeteriáni, tak našli způsob, jak uvařit tofu zajímavějším způsobem. Mají mnoho zajímavých receptů a jedním z nich se stal oblíbeným pokrmem i pro nevegeteriány- tofu v rajčatové omáčce. Rychlá a jednoduchá příprava. Každý to zvládne na jedničku, doslova.
    Přečíst si recept

    Související články

    Kokosové mléko je skvělou ingrediencí, která dodá vašim jídlům bohatou chuť a krémovou konzistenci. Používá...
    Udržet asijské bylinky čerstvé nemusí být žádná věda. Ponořte je do slané vody, osušte a...
    Vietnamská polévka phở bò je oblíbená po celém světě, ale při její přípravě se často...
    Close
    Close