1. Tofu v supermarketech jsou vždy tvrdší a mají jakousi prazvláštní chuť.
Většina Asiatů si v Česku téměř nikdy nenakupují tofu v supermarketech, kromě uzených tofu, ty jsou zrovna dobré pro restování se zeleninou, ale to už není moc asijské. Na asijských tržnicích určitě najdou rodinu nebo obchod, který dělá domácí tofu a tam si od nich kupujeme. Jsou vážně měkké a příjemný na jazyk. Většinou mají vystavené venku v boxu s vody.
Jestli jdete na nákup tofu do asijské tržnice, tak doporučujeme si vzít dostatečně velký box. Vietnamci ještě nejsou zas tak známí s eco-friendly věcmi. Normálně by vám dali tofu na plastovém tácku a do igeliťáku. Jelikož je tofu čerstvé a měkké, tak bez boxu se mohou cestou domů rozmačkat, a to přesně nechceme, že?
2. Vždy vyměňte vodu.
Jestli kupujete čerstvé domácí tofu, tak to určitě dejte hned do vody, jakmile se vrátíte domu! Chcete to skladovat na co nejdelší dobu? Tak doporučujeme každý den vyměnit vodu. Tímhle způsobem vydrží až 2 týdny v lednici.
3. Osmažte tofu dozlatova
Chcete to skladovat ještě delší dobu? Tak tofu rozkrájejte na potřebné velikosti, osmažte je do zlatova na pánvi s olejem nebo je dejte do horkovzdušné fritézy na 7 minut, 180 stupnů, poté přidejte trochu oleje a smažte dál na 8 minut, 180 stupních. Po vychlazení je dejte do pytlíku a můžete skladovat v mrazáku až 3 měsíce.
Tofu z mrazáku je někdy pro šéfkuchaře v restauracích lepší, protože poté jsou ještě jemnější a měkčí.
Máte ještě nějaké tipy ohledně tofu? Sdílejte o tom s námi! Moc nám to všem pomůže 😉