Kimchi jjigae (Kimchi polévka)

Kimchi jjigae je jedním z nejtradičnějších pokrmů Jižní Koreje. Jednoduchý, hřejivý a plný výrazných chutí, které si zamilujete, pokud máte rádi kyselá a pálivá jídla. Tento pokrm se často připravuje doma, hlavně když je potřeba spotřebovat starší kimchi – a to je právě to, co mu dodává jeho charakteristickou hloubku.

Obsah stránky

    Pamatuju si, jak jsem si poprvé objednala kimchi jjigae v korejské restauraci. Sice jsem u toho strašně smrkala kvůli pálivosti, ale ta kombinace kyselých a pálivých chutí mě dostala. Od té doby si tenhle pokrm musím dát pokaždé, když nějakou korejskou restauraci navštívím. A vždy s rýží – bez ní to prostě není ono.

    Když jsem o své závislosti na kimchi jjigae řekla kamarádovi z Koreje, čekala jsem uznání. Místo toho na mě překvapeně koukal, protože pro něj je tohle jídlo úplně obyčejné. Možná čekal, že zmíním něco „fancy“ jako korejské BBQ. Ale pro mě je kimchi jjigae přesně to, co mě na korejské kuchyni baví – jednoduché, a přitom tak geniální.

    A pokud máte doma starší kimchi, které už je pořádně uleželé, je tenhle recept přesně to, co potřebujete. 😊

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Kimchi jjigae (Kimchi polévka)

    Množství 4 porce
    Doba přípravy 30 minut
    Doba vaření 30 minut

    Postupy

    • Jarní cibulku nakrájíme diagonálně a cibuli na půlměsíčky.
    • V hrnci orestujeme na oleji vepřový bůček.
    • Jakmile má maso zlatavou barvu, přidáme do hrnce postupně kimchi, jarní cibulku, cibuli a česnek.
    • Dochutíme směsí cukru, chilli vloček, sójové omáčky a sezamového oleje.
    • Dolijeme rýžovou vodou, zakryjeme hrnec poklicí a začneme vařit na středně vysoké teplotě.
    • Po deseti minutách vývar promícháme a nahoru přidáme na plátky nakrájené tofu.
    • Hrnec zakryjeme a vaříme dalších 10–15 minut.
    • Podáváme s rýží.
    Typ chodu: K rýži, Polévky, Tofu
    Typ kuchyně: Korejská
    Štítky: chilli, kimchi, tofu

    Související články

    Miso je fermentovaný sójový produkt a existuje mnoho druhů miso pasty, které se liší nejen...
    Ve Vietnamu se původně dělalo tofu především pro buddhistické mnichy. Protože jsou tito lidé vegeteriáni,...
    V mnoha vietnamských restauracích můžete zahlédnout název „phở bò/phở gà“, ale co vlastně tento název...
    Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close