Shuǐjiǎo knedlíky (Tchajwanské knedlíky vařené ve vodě)

Shui Jiao knedlíčky jsou naše oblíbená tchajwanská specialita – jednoduché na přípravu, plné chutí a vždycky připomenou atmosféru asijských streetfood trhů. Ideální, když chcete doma ochutnat kousek Asie.

Obsah stránky

    Shuijiao (někdy Shui Jiao) knedlíčky jsou klasikou tchajwanské i čínské kuchyně. Jejich historie sahá stovky let zpět a původně se připravovaly během zimních slavností jako symbol hojnosti a rodinného štěstí. Na rozdíl od smažených gyoza knedlíčků z Japonska se Shui Jiao vaří ve vodě, což jim dodává jemnou a šťavnatou texturu. V Asii se podávají nejen jako každodenní jídlo, ale také jako součást slavnostních hostin – každý kousek je malý balíček chutí, který přináší radost na talíř.

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Shuǐjiǎo knedlíky (Tchajwanské knedlíky vařené ve vodě)

    Na první pohled vypadají jako japonské gyoza, ale Shui Jiao se vaří ve vodě a mají trochu jinou náplň.
    Množství 20 knedlíčků
    Doba přípravy 1 hour
    Doba vaření 10 minut

    Ingredience

    Ingredience na náplň

    Ingredience na omáčku:

    Postupy

    • Jarní cibulku a zelí očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zázvor a česnek nakrájíme nadrobno.
    • V misce smícháme nakrájené ingredience s mletým masem.
    • Do směsi přidáme špetku soli, cukr, sójovou i ústřicovou omáčku a olej. Vše pořádně promícháme.
    • Připravíme si kolečka těsta na knedlíčky a jejich okraje lehce namočíme vodou.
    • Doprostřed vložíme zhruba lžičku náplně.
    • Poté těsto přeložíme napůl a okraje utěsníme tak, aby měly plisovaný vzhled.
    • Opakujeme, dokud nám nedojde náplň.
    • V hrnci přivedeme k varu vodu.
    • Do vroucí vody přidáme knedlíčky a jakmile začnou plavat, zalijeme 1 hrnkem studené vody. Tento proces opakujeme třikrát.
    • Když knedlíky potřetí vyplavou na povrch, vyndáme je a podáváme s omáčkou, která si umícháme z chilli oleje, černého octu a sójové omáčky.

    Naše doporučení

    Udělejte si vždy víc knedlíčků, abyste si jich část mohli nechat v mrazáku na příště. Po uvaření je nechte na pečícím papírku, vložte do ledničky a jakmile ztuhnou, přesuňte je do sáčků a uchovávejte v mrazáku.
    S náplní to v jednotlivých knedlíčcích nepřehánějte a u každého kousku se ujistěte, že knedlíky jsou dobře uzavřené, aby vám nevytekly.
    Typ chodu: Maso, Předkrm
    Typ kuchyně: Tchajwanská
    Štítky: dim sum, knedlíčky

    Související články

    Velice oblíbené jídlo ve Vietnamu, a na rozdíl od svého bratra nem rán, se nesmaží....
    Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...
    Tento chutný pokrm má původ ze severního Vietnamu a stal se oblíbeným díky způsobu přípravy....
    Už vám nic nenapadá, co byste tak mohli uvařit s rýží? Tak zde je recept...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close