Kuřecí polévka z tapiokové mouky (Súp gà)

Jedná se o velmi chutné, zdravé a lehce zkonzumovatelné jídlo ve Vietnamu. V překladu je to doslova kuřecí polévka, nezaměňujte ji s phở gà, kterou veřejnost nesprávně pojmenovali taky jako kuřecí polévka. Základ tvoří kuřecí vývar, který je zahuštěný tapiokovou moukou.

Obsah stránky

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Kuřecí polévka z tapiokové mouky (Súp gà)

    Jedná se o velmi chutné, zdravé a lehce zkonzumovatelné jídlo ve Vietnamu. V překladu je to doslova Kuřecí polévka, nezaměňujte ji s Phở Gà, kterou veřejnost nesprávně pojmenovali taky jako Kuřecí polévka. Základ tvoří kuřecí vývar, který je zahuštěný tapiokovou moukou a nejsou tam žádné nudle oproti Phở nebo Bún. Co tam můžeme dále najít jsou kousky natrhaného kuřecího masa, houby shitake, jidášovo ucho, vajíčko.
    Množství 4 porce
    Doba přípravy 50 minut

    Postupy

    • Uděláme si čistý kuřecí vývar z kosti a přidáme 1 kuřecí prso.
    • Po uvaření necháme kuřecí prso vychladnout a následně ji nakrájíme na malé kousíčky.
    • Kápneme trošku oleje do hrnce a přidáme nakrájenou jarní cibulku. Restujeme cibulku až do zlatova.
    • Do hrnce postupně přidáme kuřecí maso, Jidášovo ucho, houby shiitake. Směs osolíme a dochutíme rybí omáčkou.
    • K zahuštění polévky použijeme tapiokovou mouku (15g) smíchané s vodou (80ml). Pozor, mouka se hodně práší, tak do ní vodu lijte postupně. Míchejte, dokud tak nezůstanou žádné hrubky.
    • Kuřecí vývar přivedeme k varu a pomaloučku, za stálého míchání, přilijeme zahušťovací směs.
    • Přidáme směs masa a hub, vejce, někdy k zvýraznění barvy můžete přidat i kukuřici, a mícháme, dokud polévka nezahustí.
    • Jídlo je tak připraveno k servírování.

    Video návod

    Typ chodu: Polévky, Předkrm
    Typ kuchyně: Vietnamská

    Související články

    Miso je fermentovaný sójový produkt a existuje mnoho druhů miso pasty, které se liší nejen...
    V mnoha vietnamských restauracích můžete zahlédnout název „phở bò/phở gà“, ale co vlastně tento název...
    Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...
    Kapří polévka bún cá, když jednou ochutnáte, podruhé si nebudete přát nic jiného. Pro milovníky...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close