Ještě žádné hodnocení
Recept: Kuřecí polévka z tapiokové mouky (Súp gà)
Jedná se o velmi chutné, zdravé a lehce zkonzumovatelné jídlo ve Vietnamu. V překladu je to doslova Kuřecí polévka, nezaměňujte ji s Phở Gà, kterou veřejnost nesprávně pojmenovali taky jako Kuřecí polévka. Základ tvoří kuřecí vývar, který je zahuštěný tapiokovou moukou a nejsou tam žádné nudle oproti Phở nebo Bún. Co tam můžeme dále najít jsou kousky natrhaného kuřecího masa, houby shitake, jidášovo ucho, vajíčko.
Množství 4 porce
Doba přípravy 50 minut min
Ingredience
- 800 ml kuřecího vývaru
- 15 g houby shiitake
- 1 ks vejce
- 15 g tapiokové mouky
- 50 g kuřecího masa
- 10 g jidášovo ucho
- 2 ks jarní cibulky
- ½ lžíce rybí omáčky
- špetka soli
- 10 lžic vody na namíchání tapiokové mouky
Postupy
- Uděláme si čistý kuřecí vývar z kosti a přidáme 1 kuřecí prso.
- Po uvaření necháme kuřecí prso vychladnout a následně ji nakrájíme na malé kousíčky.
- Kápneme trošku oleje do hrnce a přidáme nakrájenou jarní cibulku. Restujeme cibulku až do zlatova.
- Do hrnce postupně přidáme kuřecí maso, Jidášovo ucho, houby shiitake. Směs osolíme a dochutíme rybí omáčkou.
- K zahuštění polévky použijeme tapiokovou mouku (15g) smíchané s vodou (80ml). Pozor, mouka se hodně práší, tak do ní vodu lijte postupně. Míchejte, dokud tak nezůstanou žádné hrubky.
- Kuřecí vývar přivedeme k varu a pomaloučku, za stálého míchání, přilijeme zahušťovací směs.
- Přidáme směs masa a hub, vejce, někdy k zvýraznění barvy můžete přidat i kukuřici, a mícháme, dokud polévka nezahustí.
- Jídlo je tak připraveno k servírování.
Video návod
Typ kuchyně: Vietnamská