Máme rádi krevety s krunýřem
V naší rodině máme rádi krevety s krunýřem. U menších krevet je krunýř měkký a křupavý, takže se dá jíst celý. To pokrmu dodává nejen texturu, ale i jedinečnou chuť. Když jsou krevety dobře orestované, jejich krunýř se krásně propeče a stane se křupavou lahůdkou. Stačí jen přidat misku voňavé rýže a máte před sebou jednoduché, ale chutné jídlo, které si zamiluje celá rodina.
Ve Vietnamu se tôm rang často připravuje jako každodenní pokrm, který spojuje rodinu u stolu. Je to přesně ten typ jídla, které si s radostí dáte večer po náročném dni. Každý si nabere rýži, přidá křupavé krevety a užívá si tu harmonii chutí. Jednoduché, domácí, a přesto tak výjimečné.
Ještě žádné hodnocení
Recept: Orestované krevety (Tôm rang)
Tôm rang, neboli orestované krevety, jsou jedním z těch pokrmů, které mají ve Vietnamu pevné místo v rodinné kuchyni. Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm se často podává s rýží jako součást běžné rodinné večeře.
Množství 4 porce
Doba vaření 35 minut min
Ingredience
- 300 g krevet s krunýřem
- 3 stroužky česneku
- ½ ks cibule
- 1 lžíce cukru
- 1,5 lžíce rybí omáčky
- 1 ks jarní cibulky
- špetka soli
- olej
Postupy
- Krevety omyjeme a poté trochu osolíme, necháme odležet na cca 10 min.
- Mezitím očistíme cibule, jarní cibulky a česnek. Potom je nakrájíme nadrobno.
- Do horké pánve s olejem přidáme nasekaný česnek a cibuli. Restujeme dozlatova.
- Poté přidáme krevety a restujeme do oranžova. Mícháme rychle, aby z toho nevyšel nepříjemný pach.
- Až jsou trochu oranžové, přidáme rybí omáčku.
- Teď budou krevety oranžovější a můžeme přidat cukr a nakrájenou jarní cibulku. Neustále mícháme.
- Až budou červené, tak je můžeme vyndat na talíř.
Naše doporučení
Doporučujeme společně s jarními cibulky přidat citrónovou trávu. Dodá totiž svěží chuť.
Místo přidání cukru přímo do krevet, můžeme tam dát karamelizovaný cukr nước hàng.
Typ chodu: K rýži, Mořské plody
Typ kuchyně: Vietnamská