Orestované krevety (Tôm rang)

Tôm rang, neboli orestované krevety, jsou jedním z těch pokrmů, které mají ve Vietnamu pevné místo v rodinné kuchyni. Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm se často podává s rýží jako součást běžné rodinné večeře.

Obsah stránky

    Máme rádi krevety s krunýřem

    V naší rodině máme rádi krevety s krunýřem. U menších krevet je krunýř měkký a křupavý, takže se dá jíst celý. To pokrmu dodává nejen texturu, ale i jedinečnou chuť. Když jsou krevety dobře orestované, jejich krunýř se krásně propeče a stane se křupavou lahůdkou. Stačí jen přidat misku voňavé rýže a máte před sebou jednoduché, ale chutné jídlo, které si zamiluje celá rodina.

    Ve Vietnamu se tôm rang často připravuje jako každodenní pokrm, který spojuje rodinu u stolu. Je to přesně ten typ jídla, které si s radostí dáte večer po náročném dni. Každý si nabere rýži, přidá křupavé krevety a užívá si tu harmonii chutí. Jednoduché, domácí, a přesto tak výjimečné.

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Orestované krevety (Tôm rang)

    Tôm rang, neboli orestované krevety, jsou jedním z těch pokrmů, které mají ve Vietnamu pevné místo v rodinné kuchyni. Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm se často podává s rýží jako součást běžné rodinné večeře.
    Množství 4 porce
    Doba vaření 35 minut

    Ingredience

    Postupy

    • Krevety omyjeme a poté trochu osolíme, necháme odležet na cca 10 min.
    • Mezitím očistíme cibule, jarní cibulky a česnek. Potom je nakrájíme nadrobno.
    • Do horké pánve s olejem přidáme nasekaný česnek a cibuli. Restujeme dozlatova.
    • Poté přidáme krevety a restujeme do oranžova. Mícháme rychle, aby z toho nevyšel nepříjemný pach.
    • Až jsou trochu oranžové, přidáme rybí omáčku.
    • Teď budou krevety oranžovější a můžeme přidat cukr a nakrájenou jarní cibulku. Neustále mícháme.
    • Až budou červené, tak je můžeme vyndat na talíř.

    Naše doporučení

    Doporučujeme společně s jarními cibulky přidat citrónovou trávu. Dodá totiž svěží chuť.
    Místo přidání cukru přímo do krevet, můžeme tam dát karamelizovaný cukr nước hàng.
    Typ kuchyně: Vietnamská

    Související články

    Miso je fermentovaný sójový produkt a existuje mnoho druhů miso pasty, které se liší nejen...
    Ve Vietnamu se původně dělalo tofu především pro buddhistické mnichy. Protože jsou tito lidé vegeteriáni,...
    Už vám nic nenapadá, co byste tak mohli uvařit s rýží? Tak zde je recept...
    Jedná se o "karbanátky" nejčastěji z vepřového masa, které jsou zabaleny do listu pepřovníku lolot...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close