Warning: opendir(/data/web/virtuals/361097/virtual/www/domains/zaseryze.cz/wp-content/cache/db/options//e64/aa7): Failed to open directory: No such file or directory in /data/web/virtuals/361097/virtual/www/domains/zaseryze.cz/wp-content/plugins/w3-total-cache/Util_File.php on line 158
Mee goreng (Smažené nudle) | ZaseRýže.cz

Mee goreng (Smažené nudle)

Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z vaječných nebo pšeničných nudlí, zeleniny a proteinu. Nejdůležitější součástí pokrmu je pak omáčka.

Na mee goreng narazíte všude v Malajsii i v Indonésii. Tento pokrm má být jednoduchý a rychlý, proto ho pouliční prodavači připravují z ingrediencí, které se dají uvařit rychle (proto se při vaření využívají instantní nudle  a kečup). V Malajsii žije mnoho odlišných kultur a tento pokrm sem pravděpodobně přicestoval s čínskými migranty.

Ještě žádné hodnocení

Recept: Mee goreng (Smažené nudle)

Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z vaječných nebo pšeničných nudlí, zeleniny a proteinu. Nejdůležitější  součástí pokrmu je pak omáčka.
Množství porce
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Celková doba 35 minut

Ingredience

Ingredience:

Ingredience na omáčku:

Postupy

  • Nejprve si připravíme omáčku smícháním sladké sójové omáčky, světlé sójové omáčky, ústřicové omáčky, kečupu, sambalu a sezamového oleje v míse.
  • Zelí a mungo kličky umyjeme ve vodě a zelí nakrájíme na tenké nudličky.
  • Oddělíme bílou a zelenou část jarních cibulek. Zelenou část nakrájíme na kolečka a bílou na delší nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • Z vajec připravíme omeletu a nakrájíme ji na tenké proužky.
  • Vepřový bůček nakrájíme na kostičky.
  • Nudle uvaříme al dente.
  • Teď je na řadě smažení – na velkém plameni do woku nebo hluboké pánve přidáme olej a orestujeme postupně česnek s bílou částí jarní cibulky, vepřový bůček do zlatova, krevety do růžova a poté přidáme zelí a mungo kličky.
  • Poté přidáme uvařené nudle, rychle orestujeme a promícháme a na závěr zalijeme omáčkou.
  • Před podáním přidáme na nudličky nakrájenou omeletu a vše promícháme.

Naše doporučení

Všechny ingredience si dopředu připravte, protože během smažení nebudete mít čas dělat cokoliv dalšího. Tento pokrm se vaří rychle.
Typ kuchyně: Malajská
Štítky: nudle

Související články

Phad Thai (nebo taky Pad Thai) patří mezi asijská jídla, která si lidé v Česku...
V mnoha vietnamských restauracích můžete zahlédnout název „phở bò/phở gà“, ale co vlastně tento název...
Velice oblíbené jídlo ve Vietnamu, a na rozdíl od svého bratra nem rán, se nesmaží....
Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?





The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Close
Close