Smažené taštičky plněné masem (Bánh gối)

Hanojská pochoutka člověku velice připomíná tvar polštáře, a tak mu dali jméno bánh gối (polštářový závin). Obal je z těsta, a aby byl finální produkt křupaný a nafouknutý, je velice důležitý správný poměr surovin a způsob zpracování.

Obsah stránky

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Smažené taštičky plněné masem (Bánh gối)

    Hanojská pochoutka člověku velice připomíná tvar polštáře, a tak mu dali jméno bánh gối (polštářový závin). Obal je z těsta, a aby byl finální produkt křupaný a nafouknutý, je velice důležitý správný poměr surovin a způsob zpracování. Obal má kulatý tvar a doprostřed se přidá náplň z masa s houbami, obal se přeloží na půl a okraje se pak smotají dohromady. Vznikne pak krajkovitý okraj polštáře. Usmaží se na oleji a servíruje se zálivkou a nakládanou zeleninou dưa góp.
    Množství 20 taštiček
    Doba přípravy 40 minut
    Doba vaření 30 minut
    Doba odležení těsta 20 minut
    Celková doba 1 hour 30 minut

    Ingredience

    Postupy

    • Těsto lehce připravíme tak, že smícháme mouku s vodou. Vodu přidáváme pomalu, výsledné těsto dobře propracujeme. Po zpracování necháme těsto odležet 20 minut.
      Banh goi - polštářové koláčky
    • Jidášovo ucho, houby shiitake a fazolové nudle se nechají změknout ve vodě (20 min ve vlažné vodě). Mezitím se může nakrájet cibuli a nastrouhat mrkev a kedlubnu.
      Banh goi - polštářové koláčky
    • Houby se po chvíli očistí a nakrájí se nadrobno. Změklé fazolové nudle můžeme pokrájet po 2 cm.
      Banh goi - polštářové koláčky
    • Do misky dáme výše zmíněné ingredience a přidáme mleté maso. Náplň ochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a vše důkladně promícháme.
    • Těsto vyválíme na tloušťku asi 1 mm a vykrájíme na kolečka o průměru 10 cm. Poté zabalíme náplň do těsta a ohneme okraje.
      Banh goi - polštářové koláčky
    • Zabalené „polštářky“ smažíme do zlatova ve fritovacím hrnci nebo na pánvi.
      Banh goi - polštářové koláčky
    • Sladkokyselá zálivka (recept zde):
      Když chcete silnou zálivku: Dejte poměr 4 : 1 : 1,5 : 0,5
      Já dělám v poměru: 9 : 1,5 : 1 : 0,5
      Kde je poměr: voda : cukr : rybí omáčka : ocet
      Do zálivky přidáme česnek, čili a nakládaná zelenina dưa góp
    Typ chodu: K pivu, Maso, Streetfood
    Typ kuchyně: Vietnamská
    Štítky: snack, snack k pivu

    Související články

    Shui Jiao knedlíčky jsou naše oblíbená tchajwanská specialita – jednoduché na přípravu, plné chutí a...
    Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z...
    Phad Thai (nebo taky Pad Thai) patří mezi asijská jídla, která si lidé v Česku...
    Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close