Ještě žádné hodnocení
Recept: Vietnamský špíz (Thịt xiên nướng)
Tento pokrm je velice vhodné pro grilovací období. Příprava je jednoduchá, stačí vše namíchat v dobrém poměru a může se jít na grilovačku! Doporučujeme podávat tuto delikatesu s bylinkami a salátem, tímhle způsobem vám dodá ještě svěží chuť.
Množství 20 špízů
Doba přípravy 30 minut min
Doba vaření 30 minut min
Doba marinování 2 hours hod
Celková doba 3 hours hod
Ingredience
- 250 g vepřového masa dle vlastního výběru
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička česneku
- 2 lžičky cibule
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru třtinového
- ⅛ ks citrónu
- koriandr dle libosti
- perila křovitá
- klasnatka brvitá
Postupy
- Vepřové maso umyjeme.
- Vepřové maso krájíme na tenké plátky a dáme do velké misky.
- Česnek, cibule, zázvor a citrónovou trávu očistíme, pak je rozsekáme.
- Teď začne marinování masa. Vložíme do masa nasekaný česnek, cibuli, citrónovou trávu a zázvor. Poté vše dochucujeme rybí omáčkou, solí, třtinovým cukrem a citrónovou šťávou.
- Vše zamícháme, zabalíme misku folií.
- Necháme v lednici na cca 2 hod.
- Mezitím umyjeme bylinky a salát. Ty pak dáme do misky bokem jako příloha.
- Poté napícháme maso do špejlí. Velikosti necháme na Vás.
- Teď už nám zbývá grilování na uhlí.
Video návod
Typ chodu: K pivu, Maso, Na grilovačku, Streetfood
Typ kuchyně: Vietnamská