Vietnamský špíz (Thịt xiên nướng)

Tento pokrm je velice vhodné pro grilovací období. Příprava je jednoduchá, stačí vše namíchat v dobrém poměru a může se jít na grilovačku! Doporučujeme podávat tuto delikatesu s bylinkami a salátem, tímhle způsobem vám dodá ještě svěží chuť.

Obsah stránky

    Ještě žádné hodnocení

    Recept: Vietnamský špíz (Thịt xiên nướng)

    Tento pokrm je velice vhodné pro grilovací období. Příprava je jednoduchá, stačí vše namíchat v dobrém poměru a může se jít na grilovačku! Doporučujeme podávat tuto delikatesu s bylinkami a salátem, tímhle způsobem vám dodá ještě svěží chuť.
    Množství 20 špízů
    Doba přípravy 30 minut
    Doba vaření 30 minut
    Doba marinování 2 hours
    Celková doba 3 hours

    Ingredience

    Postupy

    • Vepřové maso umyjeme.
    • Vepřové maso krájíme na tenké plátky a dáme do velké misky.
    • Česnek, cibule, zázvor a citrónovou trávu očistíme, pak je rozsekáme.
    • Teď začne marinování masa. Vložíme do masa nasekaný česnek, cibuli, citrónovou trávu a zázvor. Poté vše dochucujeme rybí omáčkou, solí, třtinovým cukrem a citrónovou šťávou.
    • Vše zamícháme, zabalíme misku folií.
    • Necháme v lednici na cca 2 hod.
    • Mezitím umyjeme bylinky a salát. Ty pak dáme do misky bokem jako příloha.
    • Poté napícháme maso do špejlí. Velikosti necháme na Vás.
    • Teď už nám zbývá grilování na uhlí.

    Video návod

    Typ kuchyně: Vietnamská

    Související články

    Ingredience v mee goreng si každý může namíchat podle sebe – vždycky se skládá z...
    Phad Thai (nebo taky Pad Thai) patří mezi asijská jídla, která si lidé v Česku...
    Jídlo má původ z Hanoje a proč má přívlastek "thang", když nudle bún jsou v...
    Chè hạt sen long nhãn je jedním z typických vietnamských sladkých dezertů, které si spíše...

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kolik hvězdiček byste dali tomuto receptu?




    Close
    Close